Skip to content

2 MÅNADER I INDO!

Hej, hur mår ni? Idag tänkte jag att vi skulle ta tillfället i akt och tänka över det faktum att jag varit i Indonesien i två månader. Det är sjukt på så många sätt.

Framförallt för att det sker nu. Det som orsakat så många ”wow” när jag berättat om vad jag ska göra på sabbatsåret. Det är det som är mitt liv för tillfället. Det är lite konstigt att tänka på. Sedan blir livet inte automatiskt en dans på rosor bara för att man flyr bort från kylan. Precis som hemma innehåller livet sina berg-och-dalbanor. Men det ger onekligen mperspektiv på livet.

Det är därför det är så fint med listor. Det gör att man skapar extra utrymme att reflektera och får sammanfatta månaden som gått. Låt mig presentera månadens lista:

Månadens sämsta minne

Blev sjuk dagen innan vi skulle åka och var illamående, trött och dålig i magen. Jag var tvungen att packa och köpa hörlurar. Situationen blev inte bättre av att jag hann tappa bort min laddare. Hittades dagen efter när jag blev stoppad i säkerhetskontrollen. Den låg tillsammans med virknålen och garnen.

Månadens bästa minne

Alltid svårt att säga det bästa men vi red på djungeln i elefanter och det var helt klart en upplevelse. Eget inlägg om det kommer.

Månadens överraskning

Alla julkalendrar jag har sett. VI följde tre stycken inför julen och alla var på norska. Det var inte så jag föreställde mig livet i Indonesien men det var så det blev.

Månadens utmaning

Leva utan ugn (skratt). I Indonesien säljs bara luftigt, vitt bröd så ajg har stått för produktionen för att få tillgång till bröd med någon form av substans. Men ugnen har varit sönder så vi har fått gå till andra och baka av det. Tydligen har den fungerat i en månad innan de berättade för oss att den fungerade igen. Missförstånd</3

Månadens skratt

Fortfarande mina uttal. Spelar ingen roll om jag snackar indonesiska, svenska, engelska eller norska. Alltid finns det något att kommentera. Vi skrattar åt det. Speciellt när förlängningssladd på norska heter padda.

Månadens vuxenpoäng

Firat julafton utan familjen. Väldigt konstigt och annorlunda men någon gång ska man göra det också. I tillägg ska det sägas att jag haft elva månader på mig att förbereda mig på det. Ser framemot att fira hemma nästa år la familia!

Månadens kulturchock

Vi smakade groda, ödla och orm och det var något nytt. Överraskande gott så länge man kan tänka bort vad det är man faktiskt äter. Konsistensen är det lite värre med.

Månadens ut-på-tur

Halva månaden har bestått av att vara på jullov och resa runt i Indonesien. Hunnit besöka Pulah Wei (fin ö i nordliga Indoneisen), Yogyakarta (kulturella saker som hinduistiska tempel kan man besöka där) samt Bali ( krävs det ens en förklaring?). Uttröttande? Ja! Roligt? Ja!

Men som vanligt finns det inget bä

 

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *