Skip to content

EN MÅNAD I INDO

Hej! En månad i Indonesien. Jag tänkte att jag skulle vara som flitigast med att uppdatera när jag var i Indo. Men så har det inte blivit… Det har varit en otroligt innehållsrik månad. Samntidigt har man fritid men så ska man vara social, sova tillräckligt många timmar, utforska Medan, ta det lugnt… listan kan göras lång. Bloggen har inte varit min högsta prioritet på listan som ni märker.

Hursomhelst har jag varit exakt en månad i Indonesien idag och det firas med en lista. Såklart. Precis som jag gjorde efter en månad i Norge. Är ni redo? BRA!

Månadens bästa minne

Väl medveten om att jag inte svarar på mina egna frågor så skulle jag vilja säga helheten. Jag har blivit så väl mottagen, teamet fungerar, maten går att äta, maten är god. Jag trivs och tur är väl det.

Månadens sämsta minne

Öh…kanske alla dåliga toaletter man gått på. Det är ingen självklarhet i Indonesien att toaletten är städad eller har toapapper och tvål. Mvh tjej med pappersnäsdukar och handsprit i väskan.

Månadens överraskning

Hur mycket uppmärksamhet man får som ”vit”. Har tappat räkningen på hur många gånger jag ställt upp på ett foto. Det är väldigt konstigt att få så mycket uppmärksamhet på grund av sin hudfärg. Det är knappast något jag kan styra över.

Månadens utmaning

Tröttheten. Man blir så trött av att ställa om till allt som är nytt, resa på nya ställen, anpassa sig, ny tidszon osv. Jag har iallafall märkt att jag blir det. Men jag märker att den har blivit mindre efter en månad så det löser sig med tiden. Man får bara ha tålamod.

Månadens kulturchock

När jag smakade duriangodis. Det toppar nog det äckligaste jag smakat. Durian är en lukt som luktar pyton men som alla i Indonesien älskar. Alla utom jag då…

Månadens skratt

Alla i Indonesien är besatta av ens realtionsstatus. Det finns tre sätt att säga nej  på på indonesiska.

-tidak (aldrig)

-bukan (förnekelse)

-belum (inte än)

På en ungdomssamling satt vi i små grupper och pratade med barnen. Ett barn frågade om jag var i ett förhållande. Jag svarade med tidak. Det lockade många skratt.

Månadens vuxenpoäng

Jag känner mig otroligt vuxen när jag åker och storhandlar för gänget. Generellt är det nog jag som tar mest ansvar för maten. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag frivilligt bakar allt bröd. Det går att få tag bröd men det är in princip bara luft.

Månadens ut på tur

Varit på en vulkan, i Malaysia, på en ö som såg ut som ett paradis och i orangutangernas djungel. Det är svårt att välja men jag får nog ta orangutangerna. Det var en sådan makalös upplevelse.

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *