Skip to content

Bli en stämningshöjare för 15 kr

Nu ska jag berätta hur du kan sprida riktigt bra stämning på ditt gemensamma kök. Det är inte alls svårt. Det enda som krävs är ett paket mjöl, lite bakkunskaper samt några timmar över.

Såhär skrev jag i vår gemensamma gruppchatt:

Bara bra reaktioner på ett sådant meddelande kan jag berätta. Det är för övrigt jag som namngett gruppchatten.

Norge är ett brödälskande land. Därför är nybakta frallor den perfekta kvällsmaten. Mitt paket med mjöl kostade 13 svenska kronor. Ganska rimlig summa för att bjuda på kvällsmat tycker jag.

Vid lunchtid rörde jag ihop degen. Det var samma recept som när jag gjorde pizzadegen. Fast den här gången gjorde jag inte dubbel sats. Nej jag gjorde trippel. Det såg trots allt ut som vi skulle bli uppemot 20 personer. Såhär såg den ut då.

Ca 7 timmar senare var det dags för nästa projekt: Rulla runda bollar.

Trevligt trevligt

En plåt

En till plåt

Massa degbitar kvar att rulla. Detta tar ju inte slut.

51 stycken blev det totalt. Hallå, ganska bra styckpris det. Lär dig baka eget bröd så kommer du spara pengar för all framtid.

Tillbaka till bakningen. Finn på något roligt i några timmar. Sedan är det dags att baka av.

Nej men kolla hur fina de blev

Uppskattat blev det. Glömmer alltid hur otroligt gott det är med nybakat bröd. Som ni ser på bilderna hann det bli mörkt innan frallorna blev färdiga. Men, under tiden hann jag se på fotbollsmatch, äta middag, vara social osv. Dvs, fortsätta med mitt vanliga liv. Själva arbetsinsatsen skulle jag uppskatta till två timmar. Det kräver mer planering än tid att baka bröd.

Husmor Hedvig rekommenderar dig att använda det du är bra på för att göra andra glada. Det mår alla bra av!

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *