Skip to content

Jul i Norge

Igår blev det julstämning på bibelskolan. En kväll fylld av julklappsleken, pepparhusbakning och norsk julmat. Allt för att vi på Teft åker om 16 dagar inte är kvar i Norge kring juletiden.

Bästa julkänslan infinner sig när man har längtat till julen ett bra tag. Man har bakat pepparkakor, kollat på luciatåg, köpt julklappar och hört ”Jingel bells”. Julfirande två månader innan jul ger inte riktig samma känsla kan jag berätta.

Det allra bästa för min del var att smaka på den norska julmaten. På bilden ser ni ribs (fläsk med svål), pinnakjött (öh revben?), kålrotsmos, köttkakor (tänk platta köttbullar), korv och lite annat jag plockade på mig.

Det förvånar mig att det inte fanns någon fisk överhuvudtaget på bordet. Lax är and det första jag tänker på när jag tänker på Norge. Men jag som varken gillar sill eller Janssons frestelse måste säga att jag föredrar den norska julmaten. Den var godare. Trots det kommer en skinkmacka med senap på alltid vara min bild av julmat.

Det var julmaten i Norge det. Jag ser framemot att smaka Indonesisk julmat. Tänker mig att den består av ris och ris och kanske lite nudlar på slutet!

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *