Skip to content

2 MÅNADER I NORGE

Tiden gick fort för nu har det gått ytterligare en månad i Norge. Den vanliga månadssammanfattningen kommer som vanligt. Om du vill läsa förra månadens finns den här.

Månadens sämsta minne

Att veta att jag träffat några av mina kompisar för sista gången för i år. Dröjer till mars innan vi ses. Det är inte lika kul.

Månadens bästa minne

Att komma hem till Sverige, träffa familjen och snacka svenska utan att använda norska ord. Sista punkten är helt klart underskattad.

Månadens överraskning

Att tacokrydda är billigare i Norge. Det hade jag inte förväntat mig.

Månadens utmaning

Att hålla 10på10.

Månadens skratt

När vi redde ut att støvsuger inte betydde strösocker. Men det kanske du redan har koll på.

Månadens kulturchock

Månadens kulturchock gäller inte mig utan mina norska vänner. Varje gång jag äter gröt får jag nämligen kommentarer. I Norge äter man inte gröt med mjölk utan med smör. 

Månadens vuxenpoäng

Jag har ansökt om mitt första visum med allt vad det innebär. Otroligt glad över att man får hjälp från skolan. Men ändå, det är en omständlig process.

Månadens ut på tur

I Norge säger man tur oavsett om man ska på skogsutflykt, in till staden eller utomlands. Därför blir månadens ut på tur givetvis när jag åkte hem till Sverige.

2 Comments

  1. Mamma Mamma

    Helt utan norska ord var det ju inte när du kom hem…
    Din svenska har blivit influerad av norska ord. Till exempel använder du nu frekvent dräpa i stället för ”ta livet av” eller ”mörda”. Det gjorde du inte innan Norge.

    • Hedwigojordnotssmor Hedwigojordnotssmor

      Låter ju som att jag använder dräpa i var och varann mening oxh det stämmer ju inte helt och hållet. Men jag använde det några gånger. Personligen tycker jag det är tydligare att jag helt slutat att säga prata utan bytt ut det mot snacka för att det är mer likt det norska ordet ”snakke”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *