Skip to content

Mitt bästa recept på kladdkaka

När jag var liten var jag med i en tävling som hette kladdkakeracet. Tänk dig att du är 13 år och slänger i karamelliserade hasselnötter i din kladdkaka. Det genidraget tog mig till finalen i Stockholm.

Konferenciern frågar mig vad som är hemligheten med min kladdkaka.

Om jag säger det är det ingen hemlighet längre svarar lilla jag då.

En helt normal replik för mig. Antar att det blir så när man har lärt sig att vända på varenda ord. Tack pappa!

Detta var introduktionen för i dagens inlägg tänkte jag dela med mig av mitt bästa recept på kladdkaka. Ett släktrecept som är välanvänt, enkelt, efterfrågat samt gör dig populär. Visst låter det bra!

Först, sätt ugnen på 175 grader

Smält 100 g smör

Rör ner:

3 dl socker

1,5 dl mjöl

0,5 dl kakao

2,5 tsk vaniljsocker

0,5 tsk salt

Rör om lite

Tillsätt blandningen.

Samt två ägg

Lägg bakformspapper i en form.

Smöra och bröa med ströbröd/kokos/kakao

Häll i smeten.

Olika ugnar är olika bra. Vi börjar med att sätta timern på 20 min.

Skaka formen. Om den dallrar fram och tillbaka väldigt mycket är den inte klar. Öka tiden lite i taget och kolla ofta.

Jag brukar ha inne min i max 35 min, beroende på ugn och önskad konsistens.

Hur vet man att den är färdig då?

Små prickar i kanten visar att kanten är genombakad.

I mitten ska den dallra lite när man skakar den. Men det ska vara en ganska liten cirkel av daller.

Förstår ni? Annars får ni säga ifrån i kommentarerna. Att ta ut kladdkakan när den har perfekt konsistens är lite lurigt.

Låt den svalna lite. Färdig att avnjutas.

Nu hann det blev mörkt innan kladdkakan blev färdig. Men om du bara testar lovar jag att kakan överträffar bilden.

Varsågod för världens bästa kaka oavsett om du ska baka till bazaren, jobbet, dopet eller kompisgänget.

One Comment

  1. Kan intyga om att detta är världens bästa kladdkaka!! // Stina <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *