Skip to content

30 dagar kvar…

Idag är det 30 dagar kvar tills planet anländer till Indonesien. Av kliver en svensk samt sju norrmän som ska vara där fram till mitten av mars. Åh det ska bli så roligt tänker jag. I nästa sekund inser jag att det kommer vara slitsamt att vara i ett främmande land med ett främmande klimat.

Den största utmaningen tror jag kommer vara teamet. Vi har inlagd tid för teambuilding på schemat. Det är just för att teamet ska fungera, trots alla utmaningar. Jag ser framemot att möta en ny kultur med en annan typ av mat, väder och klimat (sol!). Men jag kan samtidigt föreställa mig att det kommer finnas sämre stunder. Exempelvis när man har hemlängtan och man vet att det dröjer 10 veckor tills man träffar sin familj.

Förra årets team var på bröllop flera gånger och det vill jag också gå på. I Indonesien kan du gå på bröllop om du känner någon som känner någon som känner brudgummen. Det är väl inte för mycket begärt att få en inbjudan en gång?

Varje gång någon frågar vad jag ska göra i Indonesien inser jag att jag har ganska dålig koll. Men jag har förstått det som att det finns en helt annan kultur där man hälsar och pratar med de man träffar på de gatan.Det kommer bli en helt annan typ av samtal. Dessutom kommer jag få praktisera min indonesiska. Det tror jag blir roligt.

Det jag tror kommer sätta avtryck är alla människor man kommer möta. Människor som har det mycket sämre ställt än mig. Trots det delar de med sig mer generöst av det lilla de har. Att möta den fattigdomen som finns i Indonesien tror jag kommer ta mig ur min lilla västerländska ”bubbla”. Framförallt för att man får perspektiv och inser hur otroligt privilegierad man är.

30 dagar kvar! Jag vet att den kommer gå snabbt. Väldigt snabbt. Så som den alltid gör.

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *