Skip to content

Längtar till Sverige

Enligt mamma är det: ”dags att komma hem nu”. Just idag går inte det. Men, på fredag får jag höstlov och då ska jag vara hemma en hel vecka. Varför höstlovet är så tidigt i Norge vet jag inte. Jag tror mamma blir glad iallafall.

Fram tills dess får ni en Längtar-till-Sverige-lista. Den innehåller allt det där som jag har längtat efter under min tid i Norge. Jag tror vi människor är ganska lika när det kommer till hemlängtan. Vi saknar det som utgör trygghet i våra liv. Här är vad jag har saknat:

-Min familj (såklart). Har inte träffat dem på snart sex veckor och det är rekordlångt i Hedvigs liv. Ibland kommer jag på saker. Typ som när vi käkade kebab och någon funderade på att ta falafel. Direkt hör jag en röst i huvudet som säger ”Falla fel”. För det är så vi brukar skämtsamt brukar säga falafel. Saknar dem!

-Mina vänner. Kanske inte heller så förvånande. Jag kollar igenom min kamerarulle  (MED 3835 bilder i skrivande stund(!!)). och finner många bilder som påminner mig om allt roligt vi har gjort. En trygghet att ha vänner som jag känt i mer än en månad.

Typ som det här.

-Snacka svenska. Att inte behöva koncentrera sig 100% i ett samtal kommer bli en skööön omväxling.

-Mitt rum. Att dela rum funkar fint men inget slår ett eget rum. Bara känslan av att kunna stänga om sig… Det är lite brist på det under detta året så kommer ta varje tillfälle jag får.

Varje-dag-när jag-vaknar-utsikten

-Alla ”vanliga” rutiner. Att äta mammas mat. Att äta frukost utan att försöka hålla igång ett halvtrögt samtal samtidigt. Allt som var normalt för en dryg månad sedan, men som förändrats i och med bibelskolan.

-Svenskt lösgodis! Hahaha, såklart!

Missförstå mig rätt! Du kanske får uppfattningen att jag dissar hela mitt liv i Norge nu. Det stämmer inte. Däremot ska det bli skönt och pausa allt som är ”nytt” och vara i en miljö där jag är mer avslappnad. Där jag har bättre koll på hur allt fungerar helt enkelt!

Ses om sex dagar Sverige!

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *