Skip to content

Äntligen en grytlapp!

Hejsan! Kommer ni ihåg mitt IKEA-inlägg? Då cykeln pajade och jag kom hem med stekpanna, kastrull och andra köksredskap. För att man skulle ha med sig köksredskap hade jag missat.

Nu, efter en dryg månad, har jag äntligen en grytlapp. Ja men en månad är ganska bra tycker jag. Iallafall om man ska göra den själv. Slut på allt letande efter handdukar att vika i 59 lager. Det är väldigt skönt om man använder ugnen ofta (vilket jag gör enligt mina kökskompisar).

Egentligen skulle grytlappen vara fyra gånger så stor. Men efter några varvs stickande insåg jag två saker:

1) Att garnet var väldigt tunt

2) Att det blev lite enformigt att sticka fram och tillbaka

Därför stickade jag ca halva grytlappen, vek den dubbel och virkade ihop den. Tada!

Nu är problemet löst. Jag kan påbörja nya stickprojekt, har en tjock grytlapp och kan lägga letandet efter handdukar på hyllan.

Ni kanske tycker att den ser väldigt liten ut. Det är den också. Hemma ligger ett par grönbruna grytlappar som jag vann på ett lotteri när jag var typ…fem? De ska jag ta med mig efter nästa Sverigebesök! Då kan jag ha en snygg grytlapp och två väldigt funktionella grytlappar

 

 

2 Comments

  1. Mamma Mamma

    Hur många procent av ugnens användning står du för?

    • Hedwigojordnotssmor Hedwigojordnotssmor

      Oklart i dagsläget. Kanske krävs en undersökning för att besvara frågan på ett tillfredsställande sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *