Skip to content

EN MÅNAD I NORGE

Livets första månad i Norge avklaras idag! Hurra för det. Den har gått fort. Om livet fortsätter i detta tempot kommer jag vara 72 och pensionär på ett ögonblick.

Jag trivs väldigt bra i Norge och på bibelskolan. Det betyder inte att det är lätt alla gånger. Livet går upp och ner och  det gör det oavsett var man befinner sig. Vissa dagar tycker jag att det är kul att vara svensk i Norge. Andra gånger tycker jag att det är megajobbigt. Därför summerar vi ihop den första månaden i Norge så vi får en överblick över hur det har gått.

Månadens sämsta minne

När jag insåg att jag inte fattar norsk ironi. Sorgligt är vad det är. Men vi jobbar på det, ironin och jag.

Månadens bästa minne

Alla gånger man lagar mat tillsammans. Åh, det är så trevligt. Bland det bästa med internatlivet.

Månadens överraskning

Jag kan spela Alias. Stort framsteg! Alla är ett spel där man ska förklara ord. Jag ska inte bara läsa och förstå vad ordet betyder utan också prata och förklara så att en norrman förstår. Vårt lag förlorade med ca 7 poäng. Hade vi fått 10 bonuspoäng för att ha en svensk i laget (utmaning) hade vi alltså vunnit!

Månadens utmaning

Vet inte vad jag ska ta. Det är många utmaningar. Men att snacka norska har jag slitit med mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Förändring är jobbigt. Inte konstig att man blir trött ibland.

Månadens skratt

Alla missförstånd svenskan har orsakat. En gång vissts jag inte vad ägg hette på norska och chansade på ”ajg”. Nu vet jag att ägg heter ”ägg” på norska.

Månadens kulturchock

ALLA. DESSA. MACKOR. Till frukost, lunch och kvällsmat. Jag respekterar alla som äter 10 mackor om dagen men själv vill jag inte vara en av dem. Förut var jag TEAM MACKA på frukosten men nu har jag blivit TEAM YOGURT.

Månadens vuxenpoäng

Lärt mig tvätta. Ja, jag har jättesnälla föräldrar. Ja, ni kan kalla mig bortskämd. Jag googlade upp vilket fack jag skulle hälla i tvättmedlet i. Så höga var förkunskaperna.

Månadens ut på tur

När vi var på Malmøya! Här var det bara vår klass och vi har hunnit lära känna varandra under tre veckor. Dessutom var det kjempekoseligt för att säga det på norskt vis.

I tidigare inlägg har jag skrivit om de andra turerna:

Fangekasa

Grefsenkollen

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *