Skip to content

Bra appar:

App, app, app. Sen jag flyttade till Norge har jag laddat ner flera appar. Vissa av dem har på en månad lyckats bli nästintill oumbärliga för mig. Låt oss ta en kik:

Duolingo

Här övar jag inte norska utan indonesiska. Bra sätt att öva lite hela tiden. En väldigt använd app för tillfället.

Google translate

Norsk stavning är svår att förstå för svenskar. Svensk stavning är svår att förstå för norrmän. Varje gång jag ska skriva i gruppchatt är Google translate min bästa vän.

Ruterx2

Norska kollektivsystemet har två appar som jag är beroende av. RuterBillett där jag köper min biljett samt Ruterreise där jag söker resa. Att ha busskortet i mobilen kan vara bland det smidigaste jag vet. Förutsatt att mobilen inte laddar ut då.

Holy bible på norsk

Jag äger ingen norsk bibel. Det går helt fint! Men ibland vill jag följa med på norska och då är bibelappen perfekt. Gratis och går att ställa in på norska, svenska, indonesiska, ja vilket språk du än behöver.

WordPress

Ja men här skriver jag de flesta utkasten till bloggen. Väldigt smidigt att börja fila på ett inlägg när alla andra ändå är på mobilen.

Norskt bokmål-tangentbord

Det här är ingen app men den får vara med ändå. Varje gång jag skriver på norska får jag hjälp av autocorrect här. Istället för autocorrect på det svenska tangentbordet som synkar mig.

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *