Skip to content

Vad jag gör på mitt sabbatsår

Sabbatsår, folkhögskola, Norge, Indonesien och bibelskola. Låter det rörigt? Ungefär så har jag försökt förklara vad jag ska göra efter gymnasiet. Visserligen hade jag en plan på vad jag skulle göra, men förklara den kunde jag inte. Inte bra iallafall.

Jag förstår att man blir förvirrad. Det hade jag också blivit om någon i samma andetag nämner Norge, Indonesien och bibelskola. Snackar vi om tre eller ett år kan man fundera på? Spoiler: Allt sker inom loppet av ett läsår.

Kulturskillnad

Därför kära vänner, har jag sammanställt en steg-för-steg-guide för vad jag gör detta året. Det är chans att få lite bättre koll. En chans att äntligen fatta vad jag håller på. Eller en chans att fortsätta leva i ovisshet. Vad vet jag. Redo? Då tar vi det från början.

1.Folkhögskola

Här läser du kurser utan att få betyg i dem. Exempel på inriktingar är musik och friluftsliv. Man kan även gå allmän linje och läsa in behörighet från gymnasiet.

2. Bibelskola

En linje på en folkhögskola med inriktning på att fördjupa sig inom den kristna tron.

3. Inriktning

På bibelskolan kan det finnas olika linjer. Min har fokus på mission. Andra linjer på skolan är musik och krik (sport).

Hit ska jag!

4. Vad innebär bibelskola?

En bibelskola är precis vad det låter. En skola där man har lektioner i gamla testamentet, nya testamentet, troslära osv. Men, det innebär också ett år med fokus på relationen med Gud, sig själv och andra.

5. Vad innebär missionsinriktning?

Missionsinriktningen innebär att jag ska bo i Indonesien från november till mars. Det syftar till att prova på livet som missionär. Jag har inte 100% koll på vad jag ska göra men det inkluderar en hel del studiebesök och en del praktiskt arbete

6. Var och när?

Bibelskolan sträcker sig över ett helt läsår. Det börjar i mitten av augusti och slutar i början av juni. Bibelskolan ligger i Oslo, Norge. Tiden jag inte är i Indonesien är jag alltså här.

7. Boende?

På min bibelskola bor alla på skolan. Man har egen dusch och toa på rummet. Kök delar man. På vardagar ingår frukost, lunch och middag och då är det bara kvällsmat man behöver fixa själv.En bibelskola är precis vad det låter. Internatlivet består av 100 olika aktiviter, sena kvällar och mycket skratt. Speciellt när norskan orsakar missförstånd.

Klassiker

8. Finansiering

CSN stöttar precis som när man studerar på gymnasiet och universitetet!

Das var alles. Var det tydligt? Otydligt? Har du fler frågor? Skriv det du klurar på så ska jag göra mitt bästa för att förklara!

Be First to Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *